Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Der fyres flest socialpædagoger

Socialpædagoger må holde for, når sparekniven svinges
7. SEP 2011 10.04

 

Når der for øjeblikket fyres tre på det offentlige arbejdsmarked fyres der fire socialpædagoger. Og 70 pct. af dem bliver afskediget som følge af nedskæringer.

Det viser de nyeste ledighedstal fra Socialpædagogerne. Og de bekymrer forbundsformand Benny Andersen:

- Der bliver færre og færre om at løfte den socialpædagogiske arbejdsopgave ude i kommunerne og regionerne. Og resultatet er en væsentlig ringere service over for vores allersvageste borgere.

- Vi er dybt bekymrede over at se, hvad der sker på vores område lige nu. Det handler om fyringer af et bekymrende stort antal hårdtarbejdende og fagligt dygtige socialpædagoger, der hver dag yder en uundværlig indsats på det særlige sociale område. Og det handler om, at der er drenge og piger, der ikke får den chance i livet, de kunne have fået. Borgere, der får lov at sejle i deres egen sø. Mennesker med handicap, hvis livsindhold bliver forringet.

Et af de socialpædagogiske medlemmer, der har oplevet fyring på grund af nedskæringer på egen krop er Annette Tønder, der for nylig er blevet fyret. Hun er slet ikke i tvivl om, at de nuværende nedskæringer får alvorlige konsekvenser for de beboere hun indtil for nyligt arbejde med:

- Vi var til sidst så få om at tage os af dem, at der slet ikke var plads til de dele af hverdagslivet for beboerne, som de har ret til - og lyst til. Fx at komme på ture, eller hjælp til at arbejde på computer eller lave mad og den slags ting. Det er ved at være langt fra den faglighed, jeg og mine kolleger står inde for, siger Annette Tønder.

cgt