Dele af Middelfarts rådhus er stadig lukket efter hændelse fredag

Sprinkleranlæg gik i gang, da mand brød ind og affyrede fyrværkeri.
28. JUN 2021 7.30

MIDDELFART: Et sprinkleranlæg har givet så store vandskader på rådhuset i Middelfart, at en del ansatte de kommende dage må arbejde hjemme. Det skriver flere medier.

Skaderne skete, efter at en 60-årig mand tidligt fredag trængte ind på rådhuset og antændte fyrværkeri, hvorpå hele området omkring rådhuset blev evakueret. Manden blev sidst på fredagen fundet død.

 Især foyeren, hvor borgerservice ligger, og mødecentret på første sal samt enkelte kontorområder er ramt af vandskader, og derfor vil der snarest blive åbnet en midlertidig borgerservice på en anden adresse, oplyser kommunaldirektør Willy Feddersen til TV2 Fyn.

- Huset ser for så vidt fornuftigt ud. Men der vil være fare for skimmel og svamp, så der skal repareres gulve, lofte og vægge - selvom man stort set ikke kan se skaderne, siger han til tv-stationen.

Kommunen forventer, at udgifterne til at udbedre skader og leje midlertidige lokaler vil blive dækket af forsikringen, oplyser han til Fyens Stiftstidende. 

Fredag blev bombehunde og forsvarets sprængstofeksperter tilkaldt for at finkæmme rådhuset, blandt andet blev Rullemarie sendt ind. Den 60-årige mand, som er fra Nordvestfyn, blev fundet død. Politiet har ikke oplyst noget om dødsårsagen eller mandens motiv til at trænge ind i rådhuset.

ak