DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
De fire største byer har stadig relativt lav smitte

De fire største byer har stadig relativt lav smitte

Smittetal stort set som i går. Antallet af indlagte falder lidt igen.
18. MAR 2021 14.50
TEMA: Corona

Mens landets fire største kommuner tidligere har været præget af høje smittetal, måske fordi mange mennesker bor tæt i storbyerne, ligger tallene nu relativt lavt.

Bedst ser det ud i Aarhus, som med en incidens på 66,3 i dag placerer sig lige præcis midt i feltet af kommuner, nemlig med den 49. højeste incidens. Næsten lige så godt står det til i Aalborg med incidens på 70,2.

København har landets 27. højeste incidenstal på 100,6, og Odense, som har været plaget af et smitteudbrud i Vollsmose, ligger kun en smule over med 105,3.

Værre ser det ud i landets femte, sjette og ottende største kommuner, Esbjerg, Vejle og Randers. De er alle lige nu blandt de ti kommuner med højest incidens. 

Værst ser det dog fortsat ud på Vestegnen. I dag topper Ishøj, Høje-Taastrup, Vallensbæk, Brøndby og Albertslund listen.

786 nye smittede

Siden i går er 786 personer testet positiv, hvilket er en enkelt mere end i går. Antallet af test er også stort set det samme, nemlig lidt over 304.000 mod 309.000 i går.

Antallet af indlagte falder med en enkelt til 195, mens antallet af patienter på intensiv falder med tre til 38, heraf 22 i respirator. De 195 er det laveste tal i fire måneder.

Der har været et nyt coronarelateret dødsfald.

Smittetallene dækker over både pcr-test og kvikttest. Tidligere blev kun pcr-test talt med, men det blev lavet om sidste onsdag. På grund af unøjagtigheder med falsk-positive kviktest bliver det dog lavet om igen i løbet af den kommende uge, oplyste Statens Serum Institut i dag.

Men foreløbig er begge tal altså talt med.