Det viser en ny undersøgelse lavet af Capacent for Dansk Erhverv.
- Det viser, at politikere, der vil afskaffe retten til at vælge et privathospital, ikke er i kontakt med deres vælgere. Det er et bredt ønske i befolkningen, mener Nis Alstrup, formand for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker, BPK, der hører under Dansk Erhverv, skriver Ritzau.
15 procent af danskerne er blevet behandlet på et privathospital.
- Folk har taget rettigheden til sig og vil gerne benytte sig af den, og det er fint, når muligheden er der. Men inden man falder i svime over undersøgelsen, skal man huske på, at det jo stadig kun er et meget snævert område, hvor der er tilbud i det private. Det gælder stort set kun ortopædkirurgiske og fedmepatienter. De mest syge og medicinske patienter, der har brug for langvarig behandling, kan stadig kun behandles i det offentlige, siger Ulla Astman (S), formand for regionernes sundhedsudvalg.
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.