
Familiernes indkomster varierer meget fra kommune til kommune. I Gentofte er familieindkomsten højest, nemlig 733.946 kr., mens den i København er lavest med 361.785 kr.
De fire største kommuner er blandt de 12 fattigste kommuner, når man ser på familiers indkomst om året. Det viser en undersøgelse, analysefirmaet Kaas og Mulvad har lavet for Nyhedsbrevet 3F.
Københavns Kommune er som nummer 98 den kommune i Danmark med den laveste familieindkomst, overhovedet. Odense er nummer 92, Århus nummer 89 og Aalborg klarer sig "bedst" af de fire største med en placering som nummer
Ole B. Jensen er professor i byteori ved Aalborg Universitet. Han forklarer, at der i storbyerne er en social og økonomisk mosaik, hvor mange familier bor med vidt forskellige levevilkår og indkomster.
- Det kan føre til konflikter, når folk med forskellige sociale og økonomiske vilkår bor på et lille sted.
Ifølge Ole B. Jensen er det problemer, der opstår over hele verdenen.
De store forskelle
Den lave indkomst skyldes, at der er i de store byer er stor forskel på, hvad folk tjener. Hvis der er mange, der tjener lidt, vil det trække hele gennemsnittet ned.
Noget af forklaringen kan være de mange langtidsledige, der er i både København og Odense. I København er næsten 30 procent af de arbejdsløse langtidsledige. Det tal er omkring 26 for Odense.
Desuden viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, at 19 procent af alle landets kontanthjælpsmodtagere bor I København. Kun 9,5 procent af Danmarks befolkning bor i hovedstaden.
Landets fire største kommuners placering på listen over familieindkomst
87. Aalborg 415.114
88. Odsherred
89. Århus 407.016
90. Vordingborg
91. Guldborgsund
92. Odense 394.304
93. Samsø
94. Langeland
95. Lolland
96. Læsø
97. Ærø
98. København 361.785
tj
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.