Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Danmark runder 200.000 testede personer for coronavirus

Denne uge har budt på en stor stigning i antallet af testede. Smittetrykket er steget.
1. MAJ 2020 10.26
TEMA: Corona

Der er nu registreret 206.576 testede personer for smitte med coronavirus i Danmark, oplyser Statens Serum Institut, SSI.

Det høje tal er en følge af den nye offensive teststrategi, hvor langt flere borgere skal testes. Blandt andet i de 16 nye testtelte rundt i landet.

Det reelle tal er formentlig endnu højere. Test, hvor der endnu ikke foreligger et svar, tælles nemlig ikke med i statistikken.

Yderligere 153 er bekræftet smittet, så der i alt nu er 9.311 bekræftede smittetilfælde i Danmark.

6.546 har overstået infektionen. Det betyder, at de 14 dage efter konstateret smitte ikke er indlagt eller døde.

Smittetrykket steget

Samtidig er smittetrykket ifølge SSI 'steget noget' efter den første del af genåbningen - helt præcist ligger det nu på 0,9.

Smittetryk fortæller, hvor mange personer en smittet med coronavirus selv smitter. Når smittetrykket er 0,9, vil en person i gennemsnit smitte 0,9 andre.

Smittetrykket faldt til under 1 omkring månedsskiftet fra marts til april - cirka 14 dage efter nedlukningen af Danmark. Derefter faldt det yderligere og stabiliserede sig på omkring 0,6 i perioden 10.-14. april.

Men efter at de yngste børn er vendt tilbage til daginstitutioner og skoler, og erhverv som frisører, fysioterapeuter og tandlæger er genåbnet, er smittetrykket altså steget igen og nærmer sig 1.

Der er dog ifølge SSI ikke er tegn på en 'egentlig acceleration' af smittetrykket, fordi det fortsat er under 1.

Smittetallet udregnes ud fra det daglige antal nyindlæggelser på sygehusene af patienter, der er smittet med coronavirus.

Ritzau / ak