DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Coronavirus udskyder familiers flytning fra Sjælsmark
Familierne på Sjælsmark må vente lidt længere med at flytte til det tidligere tuberkulosesanatorie her i Avnstrup.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Coronavirus udskyder familiers flytning fra Sjælsmark

Flytningen af børnefamilier fra Udrejsecenter Sjælsmark udskydes på grund af coronavirus, oplyser ministerie.

HØRSHOLM / LEJRE: Den planlagte flytning af børnefamilier fra Udrejsecenter Sjælsmark til Center Avnstrup i Lejre Kommune udskydes nu til udgangen af juli. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Flytningen skulle være begyndt 1. april, men er udskudt på grund af coronavirus. Beslutningen er taget efter dialog med sundhedsmyndighederne. Udlændingestyrelsen forventer i stedet at kunne gennemføre familiernes flytning inden udgangen af juli 2020.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye siger i pressemeddelelsen:

- Regeringen vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at begrænse smittespredningen.

- Flytning nu og her af en større gruppe personer i asylcentersystemet vil ikke kunne ske uden at øge risikoen for spredning af coronavirus. Derfor er en udskydelse det eneste rigtige at gøre i den nuværende situation, siger han.

Beboerne på centrene er orienteret, oplyser ministeriet i pressemeddelelsen.

Skal give bedre forhold
Flytningen til det tidligere Avnstrup Sanatorium skal være med til at forbedre forholdene for børnefamilierne, der på Udrejsecenter Sjælsmark i Hørsholm bor bag indhegning, ligesom militæret jævnligt træner på skydebaner tæt ved centret.

Røde Kors har tidligere rapporteret om mistrivsel blandt børnene. Flere lider af søvnproblemer, manglende appetit og har symptomer på psykiske lidelser, fremgik det.

Beslutningen om flytning blev truffet af regeringen, De Radikale, SF og Enhedslisten sidste år. Avnstrup er ikke omgivet af hegn, og der etableres fx køkkener, så beboerne selv kan lave mad.

Ritzau / ibs