Udrejsecenter ruster sig til kamp mod smittespredning

HØRSHOLM: Mens store dele af samfundet er lukket ned, må mange finde nye måder at gøre noget velkendt på, og det gælder også beboerne på landets asyl- og udrejsecentre, heriblandt de omkring 250 beboere på Udrejsecenter Sjælsmark i Hørsholm. hvor der således er sat flere initiativer i værk, der skal hæmme smittespredning. Beboerne samles ikke længere i kantinen i større grupper, og de er alle blevet vejledt om sundhedsstyrelsens anbefalinger, skriver Frederiksborg Amts Avis.

'Kriminalforsorgen følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opdaterer løbende beredskabsplanerne for udrejsecentre, fængsler og arrester mv. I den forbindelse vejleder man også beboerne om sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Undervisning og fælles aktiviteter er lukket ned. Mad i kantinen udleveres efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger om afstand mv.,' oplyser Kriminalforsorgen.

Et par kilometer væk, på Center Sandholm, der huser nytilkomne asylansøgere, har dagligdagen også ændret sig markant, og nytilkomne asylansøgere bliver mødt af en række nye tiltag. De omfatter blandt andet, at asylansøgere bliver kørt til Center Sandholm af politiet, hvor de tidligere rejste med offentlig transport. 

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev