DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Corona-strategi skifter snart fra inddæmning til begrænsning

Myndighederne er klar til at ændre strategi, så man forsøger at begrænse spredning fremfor at forhindre den.
11. MAR 2020 15.09
TEMA: Corona

Sundhedsstyrelsen forbereder sig på at skifte fra en strategi med fokus på inddæmning til en med fokus på afbødning. Det oplyser Bolette Søborg, som er overlæge ved Sundhedsstyrelsen, på et pressemøde onsdag.

Det betyder, at man ikke prøver at forhindre smitte internt i Danmark, men i højere grad prøver at begrænse spredningen og prioritere behandling til dem, der har mest brug for det.

Antallet af bekræftede smittede lå onsdag klokken 15 på 340 med 1.231 i karantæne -  uændret siden onsdag morgen. Der er formentlig et større mørketal, der gemmer på flere smittede. Stort set alle tilfælde kan føres tilbage til udlandet, fortæller Kåre Mølbak, overlæge på Statens Serum Institut.

- Stort set alle tilfælde kan relateres til turister, der er kommet hjem fra skiferie. Enten folk, der er kommet direkte hjem, eller nogen, der er blevet smittet af dem, siger Kåre Mølbak.

- Vi har ikke kendskab til folk, der er alvorligt syge. Selvom det (tallet, red.) ser voldsomt ud, så er det inden for forventningerne.

60 pct. bliver smittet over tid
Omkring 60 pct. af Danmarks befolkning ventes på et tidspunkt at blive ramt af coronavirus over en årrække. Det vil ske i bølger, fortæller Kåre Mølbak.

- Den nuværende strategi, hvor vi fokuserer på import af virus fra højrisikoområder, vil ændre sig, i takt med at epidemien vil rulle ind over landet, siger han.

I løbet af de næste dage vil det blive meldt ud, at der ændres tilgang til, hvem der testes, oplyser Kåre Mølbak. Her vil myndighederne begynde at lede efter coronatilfælde, der ikke har en forbindelse til tilfælde, som er rejst ind fra udlandet.

- Vi er på vej ind i en ny fase, hvor nogle af de tiltag, som ligger i inddæmningsfasen, vil blive taget op til revision.

- Det kan være snart, at vi går ind i den næste fase. Det afgørende er antallet af smittede og så arbejdet med at sætte folk i karantæne, siger Bolette Søborg, som er overlæge i Sundhedsstyrelsen.

Ritzau