Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Corona: Læsø rammer nullet og Samsø topper

Vanlige udsving i de fleste tal, men store op- og nedture i kommuner.
23. NOV 2020 14.40
TEMA: Corona

Antallet af indlagte coronasmittede på intensivafdelinger og i respirator har ikke større udsving. Dagens tal er 41 på intensiv og 22 af dem i respirator, og det er i samme leje som den seneste uge. Før da var antallet på intensiv i en uges tid også i samme leje, mens flere var i respirator.

Antallet af indlagte har derimod større udsving. Mandag er der 261 indlagte, en stigning for anden dag i træk, hvor der før da var faldende tal to dage i træk.

Yderligere fem personer er registreret døde med coronavirus, heraf fire søndag og en lørdag, som dermed opskrives fra to til tre dødsfald. Positivprocenten - den andel af de testede, der testes positive - er 1,6 pct. og dermed i samme leje som de seneste uger.

- Der er ingen tal jeg studser over, siger overlæge Christian Wamberg fra intensivafdelingen på Bispebjerg Hospital til Ritzau.

Derimod er der sket noget med incidensen i de enkelte kommuner. Ærø er nede på et rent nul igen, og Læsø har meldt sig ind i samme gode selskab. De to er de eneste kommuner under bekymringsgrænsen. Derimod er Samsø braget ovenud af skalaen og er nu den kommune med den højeste incidens: 383 svarende til 14 smittede.