Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmester politianmelder bryllupsarrangør

Video viser et bryllup, hvor mange kvinder danser kædedans. Det er uansvarligt i en coronatid, mener Ballerups borgmester.
24. SEP 2020 9.25

BALLERUP: Videooptagelser fra et muslimsk bryllup i Skovlunde, hvor mange kvinder danser kædedans, har nu fået Ballerups borgmester Jesper Würtzen (S) til at melde arrangøren til politiet.

Professor i virologi Søren Riis Paludan siger til Berlingske, at brylluppet, som fandt sted 5. september, nemt kunne blive en superspreder-begivenhed, og at der er en kæmpe smitterisiko, fordi deltagerne på videoen rører ved hinanden og danser meget tæt. "Det er ikke særligt smart," siger han.

- Jeg bliver både forarget og vred, når jeg ser sådan noget. For vi har alle et ansvar i forhold til corona og for at overholde de her betingelser, siger Jesper Würtzen til avisen.

- Dels er man tæt på hinanden, og dels ser det ud, som om der er mere end de 100, man på daværende tidspunkt måtte være forsamlet. Vores kommune ligger i den høje ende i forhold til smitte, og det gør det ekstra problematisk, tilføjer han.

Er meldt til politiet

Ballerup Kommune oplyser over for DK Nyt, at Jesper Würtzen ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

- Forholdet er meldt til politiet, og ifølge vores viden har politiet ad flere omgange været forbi det pågældende sted i Skovlunde, svarer kommunen i en mail.

Videoerne, som blev lagt på Facebook af en DJ og omtalt af B.T., er efterfølgende pillet ned igen.