Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Borgmester og topchef undsiger teamleder

Teamleder i Guldborgsund udtalte sig til TV2 i sag om udviklingshæmmede i Nordea - og blev sat på plads
KORT NYT5. APR 2011 14.39

GULDBORGSUND: Borgmester John Brædder og direktør Ib Østergaard Rasmussen gik i rette med nogle af de udtalelser, som en af kommunens medarbejdere kom med i TV2Nyhederne i forbindelse med en sag om udviklingshæmmedes adgang til skranken i Nordea i Nykøbing, skriver Folketidende.

Indslaget handlede om, at udviklingshæmmede borgere ikke længere var velkomne ved kassen i Nordeas afdeling i Nykøbing, når de skulle hæve penge. Det fik teamleder Lisbeth Ødegaard til at sige, at 'fremover vil vi da kraftigt overveje, når vi skal vejlede borgere i at vælge bank, om det skal være Nordea eller andre banker, der kan betjene dem i forhold til de behov, de har'.

Det fik mandag direktør Ib Østergaard Rasmussen og borgmester John Brædder (L) til at gå i rette med kommunens teamleder. De gav udtryk for, at sagen skulle have været løst kommunen og Nordea imellem uden at pressen skulle have været involveret. Samtidig vurderede de, at teamlederens udtalelser havde karakter af politiske udtalelser - og henviser til kommunens kommunikationspolitik om, at medarbejdere ikke må udtale sig om politiske spørgsmål.

Borgmesterens og direktørens måde at håndtere sagen på har fået en hel del brugere på folketidende.dk til at fare i blækhuset - og det er ikke i sympati for de to kommunale topfolk.

ka