Modsat et flertal i Folketinget, der har besluttet, at efterlønsalderen ikke må røres før i 2019, så mener et flertal af landets borgmestre, at det bør ske allerede om tre-fem år. Det viser et rrundspørge, som Morgenavisen Jyllandsposten har gennemført.
48 borgmestre svarede, og af dem siger 64,6 pct., at der er brug for at fremrykke den nuværende plan for en højere efterlønsalder, der ellers først træder i kraft om ni år.
Efterlønnens fremtid er en del af velfærdsforliget fra 2006 mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og de radikale. Efter forliget stiger efterlønsalderen fra 2019 med et halvt år per år, indtil den lander på 62 år i 2022. Herefter skal efterlønsalderen stige i takt med middellevetiden.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.