Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Børn får 20 procent mindre voksenkontakt

Børn får 20 procent mindre voksenkontakt

Årsagen er færre voksne i daginstitutionerne og mere papirarbejde

Mange børneforældre kender fornemmelsen af, at der er dårlig tid til børnene i landets daginstitutioner. Nu bliver der sat tal på og det er ikke opmuntrende læsning. Bureau 2000 har for FOA regnet på, hvor meget tid personalet i daginstitutionerne har til aktiviteter og samvær til voksen-barn kontakt. Resultatet viser, at børnene har mistet 20 pct. af voksenkontakten.

- Det er simpelthen katastrofalt. Vi ved, at tæt voksenkontakt er helt afgørende for børnenes udvikling. Det er særligt vigtigt for de børn, der kommer fra belastede familier. Det her risikerer at ramme os i nakken som en boomerang, siger Jakob Sølvhøj, der er formand for Pædagogisk Sektor.

Papirtid og færre pædagoger
Rapporten fra Bureau 2000 viser, at ca. halvdelen af forringelsen skyldes, at der i dag er færre voksne i daginstitutionerne end tidligere, mens den anden halvdel skyldes mere papirarbejde, som tager tiden fra samværet med børnene.

- Det er gået stærkt i den forkerte retning. Kommunerne sidder lige nu og lægger budget. Næste år vil byde på yderligere forringelse for børnene i mange af landets kommuner. Der er brug for, at politikerne tager det her alvorligt og indfører nogle minimumsgrænser for, hvor lidt personale, der må være til børnene, siger Jakob Sølvhøj.

Rapporten dokumenterer også, at der er sket en kraftig vækst i omfanget af private dagtilbud. Både på dagpleje og på daginstitutionsområdet er antallet af i private tilbud blevet fordoblet i perioden.

lcl