dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Blåt Frederiksberg-budget er toårigt med et strejf rødt og to mere i byrådet efter KV21

SF og tre andre enkeltpersonpartier står bag budgettet, der med en udvidelse af byrådet giver især enkeltpersonpartier håb om flere pladser efter KV21.
7. SEP 2020 15.33
TEMA: Budget 2021

FREDERIKSBERG: Årets budgetaftale bryder med de seneste to års enighed og gør sig derudover bemærket ved dels at være toårigt, dels ved at være hovedsageligt blåt, men med et strejf af rødt i skikkelse af byrådets enlige SF'er. Et af elementerne i budgetaftalen er især til gavn for enkeltpersonpartier, nemlig en udvidelse af byrådet fra 25 til 27 medlemmer ved KV21.

Frederiksberg Kommune afstod på forhånd fra at sætte skatten op, som kommunen ellers var berettiget til ifølge overgangsbestemmelserne i udligningsreformen. Alligevel er der fundet luft til at løfte serviceområderne ca. 4,2 mia. kr. i 2021 og 2022.

Det sker blandt andet ved at rykke minimumsnormeringerne i daginstitutionerne et år frem, så de træder i kraft i 2022 i stedet for i 2023. En anden målsætning fra sidste års budget, der fremrykkes, er beslutningen om, at der ingen steder i kommunen må være mere end 250 meter til en elbil-ladestander.

Den rykkes fire år frem fra 2025 til 2021 og sker i praksis ved at etablere 40 ladestandere med hver to tilhørende holdepladser samt for symbolikkens skyld 40 nye træer. Etableringen af ladestanderne skal ske i samarbejde med private parter.

Partierne bag budgetaftalen er borgmesterpartiet De Konservative sammen med enkeltpersonpartierne Venstre, SF, Alternativet og Liberal Alliance, i alt af 15 af byrådets 25 mandater. Udenfor står Socialdemokratiet, Enhedslisten, og De Radikale med henholdsvis fire, tre og tre mandater.

Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt i Frederiksberg Byråd 5. oktober.

 

Se budgetaftalen.