Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Jacob Bjerregaard (S) og Frank Jensen (S) er to af de nu ni tidligere borgmestre, der er stoppet midt i perioden.
Foto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau Scanpix

Bidstrup bliver tiende borgmester der stopper midt i perioden

Blot andet V-borgmesterskifte i utide, Socialdemokratiet har seks og De Konservative to.
3. MAR 2021 12.00
TEMA: KV21

Ud af de 98 borgmestre bliver der med Dragør-borgmester Eik Dahl Bidstrups (V) melding om at stoppe til juni - indtil videre - ni skift i utide på de højeste kommunalpolitiske poster.

Otte frivillige og en enkelt ufrivillig: Frank Jensen (S) i København, der modstræbende gik af efter krænkelsessager og måtte se sig skiftet ud med Lars Weiss (S).

Jørgen Gaarde (S) i Skanderborg blev på grund af arbejdspres skiftet ud med Frands Fischer (S). Erik Nielsen (S) i Rødovre arrangerede et planlagt skifte efter en lang borgmesterkarriere og gav plads til Britt Jensen (S). Joy Mogensens (S) ministerudnævnelse betød borgmestertitel til Tomas Breddam i Roskilde.

Jacob Bjerregaard (S) i Fredericia foretrak et job i det private, og nu er Steen Wrist blevet ny borgmester, mens der stadig undersøges på kritisable forhold i Bjerregaards borgmestertid. Også et nyt job blev anledningen for Winni Grosbøll (S) til at trække sig, så nu har Thomas Thors (S) posten på Bornholm.

Herning-borgmester Lars Krarup (V) arrangerede et planlagt borgmesterskifte til august, hvor han får Dorte West (V) som afløser. Og på Frederiksberg blev Simon Aggesen (K) ny i borgmesterstolen efter Jørgen Glenthøj (K) tidligt i perioden valgte at trække sig tilbage.

Den længst siddende borgmester Hans Toft (K) har også arrangeret en udskiftning og bliver i Gentofte erstattet af Michael Fenger (K) til maj.

Udover de nævnte ti skift har yderligere ti borgmestre allerede meldt ud, at de ikke ønsker at fortsætte i næste periode og ikke stiller op igen: Tre fra S, seks fra V og den ene fra ALT.

Rettet kl. 15.33: I første version havde vi ikke fået Hans Toft med. Det er han nu.