Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Betalingsring i lyn-tempo

Regeringen vil i løbet af tre måneder være klar med lovforslag om den københavnske betalingsring
KORT NYT10. NOV 2011 7.38

FOLKETINGET / KØBENHAVN: Trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) sætter turbo på arbejdet med at forberede den omstridte betalingsring, der skal reducere trængselsproblemerne og luftforureningen i Hovedstaden. I løbet af tre måneder vil han fremsætte et lovforslag, som rummer regeringens præcise bud på betalingsringens placering, prisniveau og undtagelsesbestemmelser for særlige befolkningsgrupper. Det fortæller Politiken.

- Målet er, at jeg i begyndelsen af det nye år kan præsentere et lovforslag, som jeg kan sende i høring. Selve loven ønsker jeg at få behandlet i februar, senest i begyndelsen af marts, så den kan vedtages inden sommerferien, siger ministeren.

Oppositionen protesterer over hastværket, og beskylder regeringen for at holde de københavnske omegnsborgmestre for nar. Og det er borgmester i Gentofte, Hans Toft (K), enig i. Han frygter at få kommunen fyldt af nordsjællandske biler i dagtimerne.

- Med så kort en frist er der tale om en ren skinhøring, der viser, at man ikke tager borgerne alvorligt. Man ønsker måske nok at høre dem. Men man vil kun gennemføre det, man selv har tanker om, og som man ikke engang ved endnu, siger han til avisen.

mou