
VIBORG: Hidtil er patienter med symptomer på blodprop i hjernen blevet modtaget ved regionshospitalerne i Randers, Viborg og Horsens, men nu skal en specialiseret udredning og behandling på de neurologiske afdelinger sikre, at flere patienter i Region Midtjylland overlever sygdommen uden større handicap, og at patienterne får færre behandlingskrævende komplikationer i forløbet. Det oplyser Region Midt.
Når der er mistanke om, at en patient har en blodprop i hjernen, kører ambulancen fremover patienten til Regionshospitalet Holstebro eller Aarhus Universitetshospital, der begge tilbyder blodpropopløsende trombolysebehandling eller kateterfjernelse af blodproppen. Den nye organisation skal sikre at flere kan modtages til akut behandling, hvilket vil forbedre prognosen og mindske følgevirkningerne af sygdommen.
- Alle regionens borgere vil nu få et ensartet tilbud af den højeste faglige kvalitet. Region Midtjylland har allerede gode resultater med behandlingen af apopleksi, siger Inger Schaumburg, der er centerchef ved Hoved-Neuro-Centret på Aarhus Universitetshospital og har været med til at stå i spidsen for omlægningen.
En opgørelse fra 2010 fra det Nationale Indikator Projekt viser f.eks., at 30-dages dødeligheden for patienter, der er behandlet på Aarhus Universitetshospital, er næsten 50 % lavere end landsgennemsnittet.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.