DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ballerup må gerne støtte lokalradio

En kommerciel sendetilladelse stopper ikke Ankestyrelsen fra at give kommunen grønt lys til at støtte en lokalradio, men støtten skal øremærkes et kommunalt formål.
1. APR 2020 8.30

BALLERUP: En kommune må gerne støtte en lokal forening, der laver radio. Derfor er det helt efter bogen, at Ballerup fortsat vil støtte Foreningen Radio Ballerup med 100.000 kr. årligt i et driftstilskud - så længe, at tilskuddet øremærkes et lovligt kommunalt formål.

Lokalradioen har nemlig i mellemtiden fået en kommerciel sendetilladelse, så foreningen har mulighed for at finansiere nogle af sine udgifter gennem reklamesalg.

'Det er Ankestyrelsens opfattelse, at kommunal støtte til en forening, der laver lokalradio om kulturelle, politiske og sociale begivenheder i lokalområdet, falder inden for rammerne af det, som en kommune lovligt kan støtte efter kommunalfuldmagtsreglerne,' lyder det i afgørelsen.

Til gengæld er salget af reklamer erhvervsvirksomhed, hvilket kommunen ikke må støtte. Kommunen har indtil nu støttet den lokale radio med de 100.000 kr. om året samt stillet lokaler vederlagsfrit til rådighed, og de lokaler vil Ballerup også gerne fortsat stille til rådighed.

Det mener Ankestyrelsen dog ikke, at kommunen kan. Ifølge styrelsen er det ikke muligt at øremærke anlægsstøtte, sådan at den kun kommer opgaver, som kommunen lovligt kan støtte, til gode. Men får lokalradioen inddraget sin kommercielle sendetilladelse eller på anden måde stopper med at sælge reklamer, så må kommunen stille lokalerne til rådighed igen.

 

Læs hele afgørelsen her.