Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

'Atom-borgmestre' går i takt

Borgmestrene fra de fem kommuner, der af staten er udpeget som egnede til at huse radioaktivt affald fra Risø, går i fællesskab til Bertel Haarder
KORT NYT24. MAJ 2011 10.54

Borgmestrene fra Lolland, Bornholm, Kerteminde, Struer og Skive mødtes mandag for at drøfte, hvordan de skal agere overfor statens ønske opm at deponere radioaktivt affald i en af  deres kommuner. OIg der er først og fremmest enighed om et fælles nej tak. Det fortæller Lolland-Falsters Folketidende.

Hver i sær har de fem kommuner meldt ud og har alle deres lokale argumenter for, at det er uhensigtsmæssigt at placere et affaldsdepot hos dem. Nu vil de også i fællesskab bede indenrigsminister Bertel Haarder (V) - under hvem sagen sorterer - om et møde.

- Jeg er sikker på, at indenrigsministeren er en forstandig mand, så han forstår vores synspunkter. Vi har hver især i de fem kommuner argumenterne i orden for, hvorfor vil ikke vil have atomaffaldet, siger Lollands borgmester, Stig Vestergaard (S), og tilføjer, at man i virkeligheden burde have taget højde for en håndtering af atomaffaldet fra Risø helt tilbage 1958, hvor man grundlagde atomforsøgene Risø.

mou