I Ringkøbing-Skjern Kommune kan borgerne kun aflevere asbest på de største genbrugspladser. Det store problem er, når pladerne er knækket, og støvet bliver frigivet, fortæller driftsleder Yvonne Thagaard Andersen fra Teknik og Forsyning.
Hele plader af asbest skal forsigtigt stables på paller i asbestcontainere, mens støv og stumper af asbest, der er mindre end 20 gange 30 cm, skal pakkes ind i plastik.
Det er asbeststøvet, som ikke kan ses med det blotte øje, der er farligt. Det kan give lungesygdomme for eksempel kræft og stenlunger. Derimod er det ikke farligt at røre ved hele asbestplader.
Kommunen har i første halvår af 2008 modtaget 600 tons asbest på genbrugspladserne, mens 1.000 tons er afleveret direkte til affaldsselskaberne.
Asbesten bliver deponeret på lossepladser flere steder i Jylland blandt andet ved affaldsselskabet ESØ, da asbest ikke kan genanvendes.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.