DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Antallet af nye smittetilfælde er det laveste i en måned

Både antallet af nye smittetilfælde og indlagte falder, og det seneste døgn er der registreret tre dødsfald.
13. OKT 2020 14.30
TEMA: Corona

Siden mandag er der registreret 290 nye tilfælde af coronasmitte i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut tirsdag i sin daglige opdatering.

De 290 nye tilfælde er det laveste antal i over en måned. Man skal tilbage til 9. september for at finde et lavere antal. Med til historien hører, at der lige nu bliver foretaget færre test for corona, end det var tilfældet i dele af september.

Tirsdag er 103 patienter indlagt på de danske sygehuse med coronavirus. Det er fire færre end mandag. I løbet af det seneste døgn er der registreret tre dødsfald hos coronasmittede.

Smittetaldet stiger

Kontakttallet, også kendt som smittetrykket, er steget igen og ligger nu på 1,0. Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter. For en uge siden oplyste han, at kontakttallet lå på 0,8.

Kontakttallet beregnes ud fra udviklingen i antallet af indlagte patienter og bekræftede smittetilfælde.

Da der går noget tid, fra en person smittes og udvikler symptomer, og der yderligere går noget tid før indlæggelse, vil der være forsinkelser i beregningen af kontakttallet.

Fordi kontakttallet estimeres på baggrund af et tidsvindue på syv dage, kan der gå nogle dage, før ændringer kommer til udtryk i kontakttallet, afhængigt af hvor stort faldet eller stigningen er.

 

 

Ritzau / ibs