Antal coronasmittede stiger for første gang siden februar

Nye undervarianter af omikron får smittetilfældene med coronavirus til at stige for første gang siden uge 6.
9. JUN 2022 14.45

TEMA: Corona

For første gang siden starten af februar i uge 6 stiger antallet af coronasmittede i Danmark igen. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) i en pressemeddelelse. Fra uge 21 til uge 22 er der sket en stigning på knap 16 procent i antallet af bekræftede coronatilfælde fra 3.290 tilfælde til 3.805 tilfælde.

Antallet af test i de to uger har været stabilt og derfor er positivprocenten også steget fra 10,4 til 12,1 procent. Det skyldes den nye undervariant af omikron, BA. 5, der ventes at blive den dominerende variant denne sommer.

- Det betyder, at vi godt kan komme til at se yderligere smittestigninger i den kommende periode. Der er dog ikke noget, der tyder på, at hverken BA. 2.12.1 eller BA. 5 er mere alvorlige end den oprindelige omikron-variant, siger Tyra Grove Krause, faglig direktør i SSI.

BA. 2.12.1 er en anden undervariant af den dominerende omikronvariant, der er i vækst i Danmark. De to nye undervarianter udgør tilsammen omkring 30 procent af coronatilfældene i uge 22. I uge 19 var det under fire procent. Modsat er den dominerende variant - BA. 2 - faldet fra 60,9 procent til 41,3 procent af alle smittetilfælde.


Ritzau