
SØNDERBORG: Ansøgerne må være tålmodige, når de venter på svar, men kan trøste sig med, at gebyret i givet fald først skal betales, når de har fået svar på deres ansøgning, oplyser kommunen.
Gebyrets størrelse svinger fra knap 2000 kr. for små enmandsvirksomheder med begrænset affaldsmængde til femcifrede beløb for håndværksvirksomheder med meget affald.
Affaldsgebyret giver virksomhederne samme mulighed for at bruge genbrugspladserne, som private husholdninger har.
I forbindelse med indførelsen af gebyret er der åbnet mulighed for fritagelse, hvis virksomheden kan dokumentere, at alt affald genbruges.
- Den kattelem har virkelig mange virksomheder sat deres lid til, og vi har foreløbig fået omkring 500 ansøgninger om fritagelse. Men vi må skuffe langt de fleste, for der skal meget til for at slippe for gebyret, forklarer Poul Erik Johnsen, bygningskonstruktør i miljøafdelingen i Sønderborg Kommune.
Virksomheder, der søger om fritagelse for gebyret, skal kunne dokumentere, at de enten eksporterer deres affald til genbrug eller leverer det til en privat virksomhed, som sørger for at levere det til genbrug.
- Uanset hvor lille mængden af affald er, så skal der dokumenteres for, hvordan man kommer af med det. Hvis frisøren smider sine brugte sprayflasker ud sammen med sit husholdningsaffald, eller hvis grundejeren har lidt kontorhold i forbindelse med, at hans jord bortforpagtes, så HAR de affald og skal betale gebyret. Det samme gælder kiosken, torvehandleren eller pølsevognen, som får varer leveret i emballager, siger Poul Erik Johnsen.
Han fortæller, at miljøafdelingen her i ferietiden ikke har mulighed for at behandle de mange ansøgninger i en håndevending, og anmoder om, at ansøgerne væbner sig med lidt tålmodighed.
- Man behøver ikke ringe og rykke, fordi man er nervøs for betalingsfristen, for ansøgningen har opsættende virkning, og vi svarer så hurtigt som muligt. Jeg vil blot på forhånd sige, at der skal god dokumentation til for at slippe for gebyret, siger Poul Erik Johnsen.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.