DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ansat tiltalt for samlejer med 14-årig på institution

KORT NYT7. JAN 2021 6.15

En mandlig ansat på en nordjysk institution er anklaget for at have udnyttet sin overlegenhed ved brug af tvang eller trusler til at have flere samlejer med en 14-årig anbragt pige. Det fremgår af anklageskriftet i sagen, der i dag, torsdag, begynder i Retten i Hjørring. Den 46-årige mand nægter sig skyldig, oplyser hans forsvarer.

Det skal være gennem en periode på cirka et halvt år i 2019 og 2020, at manden flere gange havde samleje med pigen på hendes værelse. Her holdt han fast om hendes hals, arme, hofter, rykkede hende i håret og holdt hende for munden, lyder det i anklageskriftet. Anklagerne går ligeledes på, at han havde samleje med pigen på pigens badeværelse, institutionens udendørsarealer og i biler på parkeringspladser.

Tiltalen er blandt andet rejst efter en paragraf, der gør det ulovligt at have sex med en person under 15 år. Den ansatte er også tiltalt for at have udnyttet sin fysiske eller psykiske overlegenhed ved brug af tvang eller trusler. Her er strafferammen op til 12 års fængsel. Foruden en fængselsstraf vil anklageren kræve, at manden fratages retten til at arbejde med børn og unge i et tidsrum, som retten fastsætter.

Ritzau