Anbragte børn i Jammerbugt får støtte til uddannelse i nyt projekt

For få anbragte børn får en 9.-klasses eksamen, og kommunerne skal tage større ansvar herfor, mener børne- og undervisningsminister. Nyt projekt skal hjælpe folkeskoler med at støtte anbragte børn i skolen.

JAMMERBUGT: Siden Mette Frederiksens (S) nytårstale har der været et særligt stort fokus på, hvordan anbragte børn trives. 

Herefter er det blandt andet kommet frem, at fire ud af ti anbragte børn er uden job som 30-årige, og at børn, der anbringes uden for hjemmet i en tidlig alder, klarer sig lidt bedre end børn, der anbringes senere. 

Mandag var børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) desuden ude og sige, at det er et problem, at for få anbragte børn får en 9.-klasses eksamen. 

- Kommunerne skal have ansvaret for, at børnene får den eksamen. Det skal ikke være den enkelte interne skole, der har ansvaret for det, sagde hun. 

Nu har Jammerbugt Kommune fået 3,6 mio. kr. til at tage første skridt mod at løse denne opgave og fremover at sikre bedre mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det skriver TV2 Nord. 

- Vi ved fra forskningen, at anbragte børn og unge ofte har trivselsmæssige udfordringer. Den del fylder meget i mediebilledet. Derimod ser vi sjældent samme opmærksomhed på deres faglige præstationer og skolemæssige udvikling. Med den styrkede indsats vi får på netop dette felt med projektet her, vil trivslen og den skolemæssige udvikling i højere grad komme til at gå hånd i hånd, siger formand for Børne- og Familieudvalget i Jammerbugt Ulla Flintholm (V). 

I projektet deltager fire folkeskoler i kommunen. Lærerne skal både videreuddannes, og så skal der deles viden i større udstrækning mellem skolen og plejefamilien.

Projektet begynder i løbet af 2020 og løber frem til 2022.

esl

 

 

 

 

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev