Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ambitiøs cykelstrategi og politisk jernvilje

Herning er udnævnt til Årets Cykelby efter indsatsen for at sætte cykling i hverdagen på dagsordenen
9. MAJ 2012 10.56

HERNING: 2012 bliver på alle måder cyklens år i Herning, for tirsdag blev byen udnævnt til Årets Cykelby 2012 af Dansk Cyklistforbund. I begrundelsen for udnævnelsen står bl.a., at Herning har en ambitiøs cykelstrategi, en politisk jernvilje, et stærkt brand og en tværfaglig tilgang kombineret med inddragelse af borgere, virksomheder og den lokale afdeling af Cyklistforbundet.

- Jeg ser udnævnelsen som en stor anerkendelse af vores cykelplan 'Herning cykler'. Herning vil være en cykelby for alle, og Herning vil være en sund by at bo og leve i. Derfor er det vores mål at flytte 6.500 daglige bilture til cykler eller offentlig transport. Nu håber vi så, at vores ansøgning til statens cykelpulje vil blive imødekommet, og at Herning dermed kan cykle videre i samme høje tempo i 2013 og 2014, fortæller formand for Teknik og Miljøudvalget Finn Stengel Petersen (S).

Herning har netop gennemført en større undersøgelse af herningensernes cykelkultur. Undersøgelsen skal give kommunen viden om, hvordan forskellige tiltag virker, så man kan finde den bedste løsning for cykli-sterne.

Herning har også åbnet en ny hjemmeside, hvor alle kan følge med i de forskellige aktiviteter for cyklister og vinde cykelgavekort.

Foto: Colourbox

ka