Ærøs lille perle får udviklingsstøtte
Foto: Torben Huss, Ritzau Scanpix.

Ærøs lille perle får udviklingsstøtte

Realdania støtter udviklingen af ny forretningsmodel for Søbygaard til en mere økonomisk bæredygtig virksomhed.

ÆRØ: Ærøs herregårdsanlæg Søbygaard får nu udviklingsstøtte fra Realdania til et analysearbejde, der skal munde ud i visionære forslag til, hvordan Fremtidens Søbygaard kan udvikles med respekt for de historiske omgivelser, oplyser kommunen. 

Søbygaard anvendes i dag til klassiske koncerter, kulturhistoriske udstillinger og aktiviteter, og natur- og miljøformidling i familieaktivitetscentret Kys Frøen. Gennem de seneste 20 år har herregården gennemgået et stort restaureringsarbejde, og bygningen står nu som en lille perle af et jagtslot med egen voldgrav og vindebro og udsigt over den genskabte Vitsø i Ærøs nordlige ende. 

Søbygaard drives i dag af Fonden for Søbygaard og Ærø Museum støttet af Ærø Kommune. Men det er dyrt at drive og vedligeolde en gammel herregård. Derfor er der et fælles ønske om at udvikle forretningsmodellen for Søbygaard til en mere økonomisk bæredygtig virksomhed, der fortsat vil være et aktiv for Ærø og lokalområdet.  

Ærø Kommune har derfor søgt og fået 300.000 kr. i tilskud fra Realdania til at gennemføre en udviklingsanalyse, som skal komme med forslag til, hvordan Fremtidens Søbygaard kan drives. Realdania har desuden tilbudt at bidrage med rådgivning i forløbet med udvælge konsulenter til opgaven.

- Med støtten fra Realdania får vi nu mulighed for at nytænke fremtidsmulighederne for Søbygaard, og jeg ser frem til det idékatalog for Søbygaards udvikling, som vi forventer at få præsenteret i slutningen af 2020, siger borgmester Ole Wej Petersen (S), som også ser frem til samarbejdet med støtterne omkring Søbygaard: Fonden for Søbygaard, Søbygaards Venner og Ærø Museum.

  • Søbygaard drives af Fonden for Søbygaard og Ærø Museum.
  • Ærø Kommune har afsat 200.000 kr. og Realdania har bevilget 300.000 kr. til forundersøgelsen.
  • Valg af konsulenter og iværksættelse af forundersøgelsen gennemføres i regi af projektet: Fremtidens Søbygaard, hvor repræsentanter for Realdania, Fonden for Søbygaard, Søbygaards Venner, Ærø Museum og Ærø Kommune er repræsenteret.
  • Forundersøgelsen forventes iværksat i foråret 2020. 

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev