DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Ældrechefer sparer på plejehjemmene

Ældrechefer sparer på plejehjemmene

Der skæres i budgetterne på fire ud af 10 plejehjem i 2012

Det viser en rundspørge blandt ældrecheferne i 65 kommuner, som Politiken Research har lavet.

Det er især den praktiske hjælp i hjemmet samt omsorgen på plejecentrene, der bliver ramt.

Situationen med nye besparelser mange steder i landet skal ses på baggrund af, at kommunernes budgetter for 2012 på landsplan viser, at der bruges det samme beløb i år som sidste år. Men da der bliver mange flere ældre med behov for hjælp, er der reelt mindre til service til den enkelte mange steder i landet.

DF rejser forespørgselsdebat
Politikens undersøgelse får nu Dansk Folkeparti til at reagere. Partiets socialordfører, Karin Nødgaard, rejser nu en forespørgselsdebat i Folketinget, om de vilkår som samfundet byder de ældre.

- Vi har haft en stribe enkeltsager, hvor ældre mennesker er blevet umyndiggjort på forskellig vis. Først måtte de ældre ikke få saftevand, så måtte et rullebord ikke stå det ene sted, og så skal der robotstøvsugere ind i de ældres hjem i stedet for rigtigt levende mennesker, og samtidig kan vi altså iagttage, hvordan kommunerne systematisk skærer ned i serviceniveauet på ældreområdet. Det kan vi ganske enkelt ikke byde de generationer, der har bygget vores samfund op, siger Karin Nødgaard.

Forespørgselsdebatten går under overskriften: Hvad kan regeringen oplyse om holdninger, mål og visioner for ældreområdet?

KL: Optimering af ressourcer
Konsulent i KL, Flemming Hansen, noterer på baggrund af Politikens tal, at besparelserne i år trods alt rammer lidt færre kommuner og plejehjem end i de foregående år:

- De store hug kom i 2010 og 2011. Nu handler det ikke så meget om at skære, men om at optimere ressourcerne, siger han til Politiken.

Foto: http://www.flickr.com/photos/eggybird/57774893/

lcl