dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Ældre eller deres pårørende bør klage, hvis hjemmeplejen ikke fungerer

SNYD - KONTROL ELLER TILLID Sønderborg er i gang med selvransagelse efter at ældrerådsformand har sagt, at hun tror nogle ældre ikke klager, fordi de ikke tør. En hotline telefon er under overvejelse

SØNDERBORG: Sønderborg Kommunes hjemmepleje fungerer godt. Der er kun ganske få klager over den - og netop i disse dage tilkendegiver mange, at de er glade for deres hjemmehjælp. Men en tidligere medarbejders indrømmelse på TV2 af, at hun snød, har alligevel sat en selvransagelse i gang: Er der noget, der kan gøres bedre? Det skriver kommunen i en pressemedelelse.

- I en organisation med over 1400 medarbejdere vil der forekomme fejl, men de skal rettes. Ledelsen skal være så tæt på, at fejl ses og at der reageres på dem. Sådan tror jeg faktisk også, det er i Sønderborg Kommune, siger formand for seniorudvalget i Sønderborg Kommune, Jesper Rosanes, og fortsætter:

- Men når Ældrerådets formand, Rita Nielsen, har en formodning om, at nogle ældre ikke klager, fordi de ikke tør, så er det klart, det giver anledning til at overveje, om noget kan gøres bedre. For selvfølgelig skal de eller deres pårørende gøre os opmærksom på det, hvis noget ikke er, som det bør være.

Lige præcis hvordan det skal gøres, ved han ikke endnu, men nævner en hot line telefon som noget, der kan overvejes. Ligeledes kunne der på kommunens hjemmeside etableres en mulighed for, at ældre eller deres pårørende kunne skrive og sende en besked til hjemmeplejen. Ikke anonymt, men omvendt heller ikke som noget, der overhovedet bliver taget ilde op:
- Tvært imod. Vi er afhængige af henvendelser - vi kan jo ikke rette og forbedre, hvis ingen gør os opmærksom på, at noget bør ændres, siger han.

I forvejen er der ved det seneste årsskifte foretaget en ændring af strukturen i Sønderborg Kommunes Ældreservice, således at hjemmeplejen har sin egen organisation, hvor ledere og planlæggere sidder meget tæt på medarbejderne og dermed borgerne.

- Det fungerer godt. Vi mener, lederne er tæt på og opdager det, hvis der foregår noget, vi ikke kan acceptere. Så bliver der selvfølgelig taget hånd om det over for den enkelte. Jeg tør godt love, at der ikke forekommer noget i Sønderborg, der bare ligner det, der er vist fra hovedstadsområdet, siger Bente Larsen, der er hjemmeplejechef i Sønderborg Kommune.

Medarbejdere og ledere i hjemmeplejen har siden udsendelsen onsdag aften i TV2 benyttet vagtskifter og andre anledninger til at drøfte den tidligere ansattes kritik af kolleger, som hun anførte brugte arbejdstid på private indkøb:

- De fleste er rigtig skuffede og kede af det. De er stolte af det arbejde, de udfører, og ved at borgerne er glade for dem. Det gør ondt at blive ramt af en anklage, som bredt og unuanceret peger mod alle, siger Bente Larsen, som torsdag aften udsendte et nyhedsbrev til samtlige medarbejdere, hvori hun understreger, at ledelsen i Sønderborg bakker op om og har fuld tillid til medarbejderne i hjemmeplejen.

mou

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/aeldre-eller-deres-paaroerende-boer-klage-hvis-hjemmeplejen-ikke-fungerer

GDPR