Aarhus: Vejarbejd bare i myldretiden
Entreprenører opfordres til at gennemføre større vejarbejde nu, mens myldretiden er afskaffet. Arkivfoto.
Foto: Axel Schütt, Midtjyske Medier/Ritzau Scanpix

Aarhus: Vejarbejd bare i myldretiden

Teknik og Miljø i Aarhus opfordrer entreprenører til at gennemføre planlagt anlægsarbejde nu, da der er få biler på vejene.

AARHUS: Myldretiden er stort set afskaffet i øjeblikket. Det kan man lige så godt udnytte, og det gør man i Aarhus. Her giver kommunen nemlig entreprenører mulighed for at få tilladelse til at arbejde på de tidspunkter, hvor trafikken normalt er tættest.

Normalt er det ikke tilladt at udføre anlægsarbejde på veje kl. 6-9 om morgenen og kl. 14-18 om eftermiddagen, hvis arbejderne forstyrrer trafikken. Derfor skal det gøres uden for disse tidspunkter eller i weekenden.

Det lempes der nu på, og Teknik og Miljø i Aarhus opfordrer entreprenører til at gennemføre større anlægsarbejde på og langs større vejstrækninger nu - såfremt der er mulighed for det. 

- Vi kan ikke tvinge nogen til at fremrykke projekter og gå i gang lige nu. Men vi håber, at det vil virke som en gulerod, at de kan lave arbejdet, når de vil. Selvfølgelig med måde, men vi vil være meget fleksible, siger konsulent Thomas Langeland, Teknik og Miljø.

ibs