DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Aarhus’ unge skal lære om seksuelle gråzoner 

KORT NYT27. NOV 2020 7.23

AARHUS: Med et nyt samarbejde mellem Aarhus Kommune og RedenUng Aarhus skal folkeskolens ældste elever lære om seksuelle gråzoner, grænser og de mulige konsekvenser ved sugardating gennem nye undervisningsforløb. Det oplyser kommunen. 
 
Alle aarhusianske folkeskoler kan nu tilmelde sig forskellige undervisningsforløb på en varighed af to timer eller booke et skræddersyet forløb med dialog og aktiviteter. Undersøgelser viser nemlig, at flere og flere unge sælger seksuelle ydelser som nøgenbilleder og dates.
 
- Det er en naturlig del af ungdomsårene at udforske og opdage sin egen seksualitet, men det kan være svært at mærke sine grænser og holde fast i dem. Og for nogle unge – særligt dem, der er socialt udsatte – er det ekstra svært. Derfor er det vigtigt, vi også i skolen hjælper og støtter med viden og rådgivning, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge.
 

RedenUng Aarhus er en nyopstartet ungeindsats, der rækker ud til grundskoler og uddannelsessteder med en række forebyggende undervisningsforløb, som skal gøre børn og unge mere bevidste om køb og salg af sex. 

Kilde: Aarhus Kommune

 
ibs