Aalborg vinder pris for ny krematorie-løsning

KORT NYT29. MAJ 2021 12.10

AALBORG: Et nyt krematorie på Østre Kirkegård i Aalborg har netop indbragt kommunen en udviklingspris fra Kommunal Drift & Service, KEF, for nytænkende løsninger. Krematoriet har vundet prisen for løsninger, der både gavner arbejdsmiljøet og klimaet. Det skriver Aalborg Kommune.

Behovet for et nyt krematorie kom, da der blev for trangt i kølerummet i det gamle fra 1969. I perioder var der overbelægning, og medarbejdere måtte flytte rundt på flere kister for at få fat i den rigtige. Krematoriet blev udvidet i 1996, men en yderligere udvidelse var ikke mulig. Det fik kommunen til at tænke et gammelt beskyttelsesrum i kælderen ind i en ny løsning og et nyt logistiksystem, der er det eneste af sin slags i landet.

I det nye krematorie er alt automatiseret, og med scanning af en stregkode kan en specifik kiste hentes og bringes op fra kølerummet i kælderen til selve krematoriet. Årligt er der mere end 10.000 håndteringer af kister, og med det nye system forbedres det fysiske arbejdsmiljø, så medarbejderne nu slipper for vrid og skub i deres arbejde og vekslen mellem fire graders kulde i kølerummet og 25 grader i krematoriet. Samtidig er der mere plads og mindre risiko for fejl.

mh