DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Aalborg Stadion får hybridbane med fremrykket coronaanlæg
Det 20 år gamle græstæppe får en overhaling og erstattes af en hybridbane.
Foto: Aalborg Kommune

Aalborg Stadion får hybridbane med fremrykket coronaanlæg

Fra næste sæson skal Superligaspillerne i Aalborg spille på den populære hybridbane.

AALBORG: Det kommunalt ejede Aalborg Stadion - eller Aalborg Portland Park, som det retteligt hedder - får fra næste sæson hybridgræs. Anlægget går i gang 13. august, oplyser kommunen, og er blevet muligt med lempelsen af anlægsaktiviteter ovenpå coronakrisen.

Aalborg Kommune har afsat fem mio. kr. til den nye bane, som skal være klar, når AaB tørner ud i den nye sæson af Superligaen. Der kommer også hybridgræs på opvisningsbanen på træningsanlægget, ligesom vækstjorden skiftes ud.

Arbejdet kommer til at foregå i døgndrift og tager forventeligt ti dage afhængig af vejret.

- Vi har på grund af coronasituationen et forholdsvis lille 'vindue' på omkring fire uger, hvor vi kan udføre projektet, der i øvrigt også omfatter et decideret kunstgræsområde ved spilleropgangen. Derfor må vi arbejde i døgndrift, siger afdelingsleder Hans Tophøj, By og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune til Nordjyske.

Nye krav til banerne

Den nuværende bane er fra 2000, og siden er der kommet nye krav til sportsfunktionelle egenskaber på Superliga-banerne, som blandt andet skal kunne aflede store regnmængder. Samtidig vil det begrænse stigningerne på driftsudgifter, der følger sæsonudvidelserne.

Hybridgræs er en blanding af naturgræs og en lille mængde kunstfibre, som gør banen mere slidstærk end almindelige naturgræsbaner. Den bygges op omkring et stabiliseringstæppe, inden der såes naturgræs. Det gør banen mere jævn og skridsikker for spillerne, men føles som ren naturgræs.

Brøndby Stadion fik som det første i Danmark hybridbane i 2016. Her er den anlagt så stor, at kridtstregerne kan rykkes, så der slides forskellige steder. 

Årets coronaudsatte sæson har sidste spillerunde på søndag og har fundet sin mester i FC Midtjylland, mens sæson 20/21 fløjtes i gang 13. september.