Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Aabenraa tjekker sine førtidspensionister

En lignende projekt i 2011 gav en besparelse på 1,2 millioner

AABENRAA: Kommunens kontrolgruppe sender i disse dage breve ud til 1.265 enlige, der modtager førtidspension. Heri bliver de bedt om at fortælle, om der er sket ændringer i deres forhold, der har betydning for den ydelse, de modtager fra det offentlige. Det kan for eksempel være hvis man er flyttet sammen med kæresten og dermed har to husstandsindkomster i stedet for kun én.

- Modtagere af offentlige ydelser overser nogle gange, at den ydelse, de får fra kommunen, kan være afhængig af, om de er enlige eller ej. Vi ønsker på ingen måde at mistænkeliggøre alle enlige, som modtager førtidspension. Vi vil blot sikre, at det kun er de borgere, der er berettiget til en forhøjet ydelse, der får det, siger borgmester Tove Larsen (S).

Om man er enlig eller samboende har stor betydning i forhold til førtidspensionens størrelse. Hvis man for eksempel bor i lejebolig, har det også betydning for boligydelsen, om man er tilmeldt alene på adressen. Er man samtidig forsørger, har det også betydning for de ydelser, man er berettiget til som enlig forsørger.

I 2010 og 2011 gennemførte kontrolgruppen et lignende projekt i forhold til enlige forsørgere, der modtager forhøjet børnetilskud og andre ydelser, der er beregnet efter, hvorvidt modtageren er enlig. Det medførte en samlet besparelse på 2 millioner statslige og kommunale kroner. I 2011 var besparelsen 1,2 millioner kroner.

mou