25.000 må pakke smøgerne væk: Region vil indføre rygeforbud

Region Syddanmark vil indføre samme rygepolitik på alle regionens arbejdspladser.
15. JAN 2019 8.46
TEMA: Rygeforbud

SYDDANMARK: 25.000 ansatte i Region Syddanmark skal i fremtiden lade smøgerne ligge i tasken, så længe de er på arbejde. Regionen vil nemlig indføre rygeforbud på samtlige arbejdspladser i organisationen, skriver DR Syd.

På de fire syddanske sygehuse er det allerede forbudt at tænde en cigaret i arbejdstiden - både indendøre og udenfor. Den rygepolitik eller noget lignende skal udbredes til resten af regionens arbejdspladser, siger regionsdirektør Jane Kragelund.

- Vi er jo én organisation, og derfor vil vi gerne have, at man har det på samme måde, uanset om man er ansat på et sygehus eller i regionrådshuset, siger hun til DR Syd.

Lone Rasmussen er med i arbejdsgruppen som medarbejdernes repræsentant. Hun mener, at det er helt naturligt at få en fælles rygepolitik.

- Ellers kan det give frustrationer hos medarbejderne, hvis vilkårene ikke er ens for de ansatte. Det er jo den samme arbejdsplads, siger hun til DR Syd.

Ifølge den foreløbige plan vil den fælles rygepolitik komme på hovedudvalgets dagsorden til godkendelse i starten af april og vil træde i kraft i sensommeren 2019.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt