
For at øge elevers trivsel og læring har projektet Udvikling af Udeskole i skoleårene 2015/2016 og 2016/2017 kørt på 65 skoler med VIA University College og Steno Diabetes Center Copenhagen bag. Ideen bag har været at udvikle et koncept, som i højere grad end i dag kobler den daglige undervisning med udendørs aktiviteter.
Nu er Vive klar med en evaluering, som viser, at udeskole har positiv effekt på den faglige og didaktiske kvalitet i undervisningen - hvis lærerne har tid til at udvikle forløbene.
I evalueringen peger lærerne også på, at udeskolen giver eleverne en praktisk forståelse for fagene og oplevelser, som understøtter hukommelsen.
Evalueringen bygger på effektmåling, spørgeskemaundersøgelse samt en case-undersøgelse. Ifølge effektmålingen er der ikke målbar effekt på elevernes testresultater i dansk og matematik.
Case-undersøgelsen viser til gengæld, at lærerne i indskolingen er mere begejstrede for udeskolen end lærerne i udskolingen og på mellemtrinnet. I indskolingen er der eksempelvis færre konflikter og mindre skældud med udeskoleundervisningen.
Overordnet er de deltagende skoler glade for forløbet med udeskolen og anbefaler også andre skoler at arbejde med udeskolens principper. Arbejdet med udeskolen kræver fremadrettet, at ledelserne bakker op om og prioriterer planlægning af det.
ibs
Find flere anbefalinger og udfordringer hos Vive.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.