Nordjyllands hospitaler skal mindske overbelægning
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Nordjyllands hospitaler skal mindske overbelægning

En ny plan skal sikre, at der ikke kommer overbelægning på Nordjyllands hospitaler i spidsbelastningsperioder. Der skal blandt andet være en fælles visitation.
7. JAN 2019 10.30

NORDJYLLAND: Regionspolitikerne har godkendt et tiltag, der skal minimere overbelægning på nordjyske hospitaler. Det gælder særligt i spidsbelastningsperioder, for eksempel ved influenzaepidemi. I foråret skal der derfor indføres en fælles visitation af alle akutte patienter i reigonen, som skal sikre, at de visiteres hen, hvor der er bedst plads.

- Det skal give en mere ensartet belægning på vores hospitaler, så vi undgår en situation som sidste vinter, hvor hospitalerne oplevede et stort pres af akutte patienter, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Planen beskriver, hvilke senge der kan åbnes, og hvornår det kan ske. På Aalborg Universitetshospital forventer man, at planen kan gøre plads til 50 senge, mens man forventer, at det gælder 20-30 senge på Regionshospital Nordjylland.

Målet er at undgå, at det ene hospital står med større pres end det andet, hvis det andet har god plads. Samtidig skal hospitalerne til at sætte flere initiativer i gang allerede i akutmodtagelsen for at sikre, at patientforløbet bliver bedre og korteret, og at man for eksempel kan undgå indlæggelse.

- Vi oplever et øget pres i akutmodtagelserne hos os, og det samme pres forekommer i hele landet, hvor vi ser flere og flere ældre syge borgere på hospitalerne, og den udvikling ser ud til at fortsætte. Derfor er det vigtigt, at vi sætter ind her, siger Ulla Astman. 

Til initiativerne er der afsat 8 mio. kr. målrettet Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland. Pengene skal også bruges til at ansætte flere sygeplejersker.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt