Flere midler til frivillige indsatser målrettet udsatte
Aarhus har været europæisk frivillighovedstad, og afslutningen blev markeret med fest i Tivoli Friheden.
Foto: Laura Bisgaard Krogh, Ritzau Scanpix

Flere midler til frivillige indsatser målrettet udsatte

Flere og flere kommuner øger indsatsen over for udsatte og sårbare familier. Det sker blandt andet med flere midler til frivillig hjælp

Landet over har kommunerne mere fokus på at hjælpe udsatte familier, børn og unge. Det er blandt andet de frivillige indsatser, der sammen med kommunerne kan arbejde med de udsatte og sårbare borgere, og mange af dem får en økonomisk håndsrækning.

Odense Kommune har eksempelvis uddelt 9,4 mio. kr., og Rebild har fået bevilget 1 mio. kr. i statsstøtte til at etablere et frivilligcenter for. I Aarhus blev der tidligere på måneden dannet en børne- og ungealliance, som også er samarbejde på tværs af foreninger og kommunen og foreninger og blandt andet koordinerer støtte til udsatte familier gennem julehjælp og sommerlejre.

I Odense skal den store pengeindsprøjtning blandt andet være med til at gøre det så nemt at være frivillig i Odense som muligt, og eksempelvis har Kvinfos mentornetværk modtaget 250.000 kr. til at få etniske kvinder i beskæftigelse, mens 3,1 mio. kr. af de 9,4 mio. kr. er øremærket arbejdet for og med borgere over 60 år. 

- De frivillige foreninger gør en kæmpe indsats for byens sårbare og udsatte - og gør også noget andet, end det vi kan som kommune. Derfor giver det så god mening for os at hjælpe dem til at kunne hjælpe andre, siger rådmand for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, Brian Dybro (SF). 

'En varm hånd i ryggen'
Rebilds kommende frivilligcenter skal formidle, støtte og udvikle kommunens frivillige arbejde og drives af de frivillige foreninger. Over de kommende to år skal rammerne defineres og centret etableres. 

- Tilsagnet om støtte er en stor varm hånd i ryggen. Det kommende frivilligcenter skal bruges til at styrke det frivillige arbejde, både i forhold til mangfoldighed og til videre udvikling af stærke relationer mellem forskellige frivillige grupper, siger formanden for Frivilligrådet, Hans Rønnau. 

Ifølge Rebild Kommune er der 82 frivilligcentre rundt om i landet, og de spiller alle en vigtig rolle i den frivillige indsats og dens udvikling.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt