dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi

Ny metode skal koordinere 300 københavnske klimaprojekter

60 masterplaner for såkaldte skybrudsgrene skal sætte mere skub i de næste 20 års skybrudssikring
12. DEC 2018 14.20

KØBENHAVN: Fremover skal skybrudsprojekter i Københavns Kommune vurderes i større, sammenhængende grupper, inden de sættes i gang. Det skal give færre forsinkelser og hurtigere gennemførte projekter, lyder det fra teknik- og miljøforvaltningen.

Teknik- og Miljøforvaltningen skal over de næste 20 år gennemføre 300 skybrudsprojekter. Den københavnske skybrudssikring er unik, da den ikke blot skal sikre kældre mod oversvømmelser, men også lede regnvandet væk på overfladen, hvor det kan give liv til byens mange træer og buske.

Forvaltningen er derfor i fuld gang med at indrette byens veje, så de kan bortlede og tilbageholde vand, ligesom pladser og parker også ombygges, så de kan opsamle store mængder regn. Samtidig etableres der syv store underjordiske skybrudsledninger med udløb i havnen, da der ikke alle steder er plads til at lede vandet bort på overfladen.

Skybrudsprojekter hænger sammen i skybrudsgrene
De 300 skybrudsprojekter indgår altså som brikker i et meget stort og kompliceret puslespil, hvor der skal tages højde for, hvordan vandet løber ned ad gader, over pladser og gennem parker.

Projekterne er inddelt i 60 såkaldte skybrudsgrene, som hver især udgør en samlet løsning i et lokalt område, så problemer med regnvand ikke blot flyttes fra et område til et andet. Og det er netop skybrudsgrenene, som udgør kernen i den nye metode, som forvaltningen nu vil tage i brug.

Fremover vil man nemlig lave såkaldte masterplaner for de 60 skybrudsgrene. I planerne vil man kigge på den samlede gruppe af projekter, der udgør den enkelte skybrudsgren, så der allerede inden opstarten af det enkelte projekt tages højde for, hvordan regnvandet løber fra et område til et andet.

Læs mere om masterplanmetoden

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/ny-metode-skal-koordinere-300-kbenhavnske-klimaprojekter

GDPR