To Aarhus-direktører skal genskabe tillid i Brandvæsen

Ledelsesrokering i Østjyllands Brandvæsen efter direktør blev fritaget for tjeneste. Det er kun første fase

Torsdag blev der holdt orienteringsmøde for ansatte og frivillige hos Østjyllands Brandvæsen, efter direktør Lars Hviid blev fritaget for tjeneste onsdag.

Og der er nu sket en midlertidig omrokering i ledelsen, oplyser TV2 Østjylland efter, at der i en trivselsundersøgelse er kommet fokus på en lang række alarmerende besvarelser om ledelsesmetoderne hos Østjyllands Brandvæsen.

Formand for bestyrelsen i Østjyllands Brandvæsen, Aarhus-rådmand Bünyamin Simsek (V), forklarer om omrokeringen i ledelsen:

- Anders Ratchke (chef for den operative afdeling) træder til og tager sig af de kritiske opgaver. Han sikrer driften med udrykninger, så der ikke sker ændringer. Det kan borgerne føle sig trygge ved, forklarer Bünyamin Simsek til TV2 Østjylland.

Og han forklarer desuden, at der er indsat to direktører fra Aarhus Kommune, som skal køre et parallelt forløb, mens forholdene om Lars Hviid undersøges. Det omhandler direktør i Sundhed og Omsorg, Hosea Dutschke og Henrik Seiding, direktør for Teknik og Miljø.

- Vi har sat Hosea Dutschke ind, som skal hjælpe med at give os en større gennemsigtighed i vores beslutninger. Han skal varetage opgaven med at sikre tillidsstrukturen i Østjyllands Brandvæsen. Vi vil gerne bruge hans erfaringer, og der bliver Henrik Seiding koblet på til at koordinere indsatsen i bestyrelsen, mens direktøren er fritaget fra tjeneste. Vi vil genopbygge den tillid, der skal være på tværs af organisationen. Det er ikke gjort på en dag eller en uge, og det her er første fase, udtaler Bünyamin Simsek.

Østjyllands Brandvæsen dækker Skanderborg, Odder, Samsø og Aarhus kommuner.

ka

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt