Nyborg nummer ét på ny beskæftigelses-benchmark

Beskæftigelsesministerets spotlys på jobcentres resultater skal opdateres hvert halve år og styrke jobcentrenes indsats over for ledige
2. NOV 2018 11.17

Beskæftigelsesministeriet har ranglistet kommunerne fra 1 til 98 efter deres resultater og følger dermed op på den politiske aftale, som giver kommunerne mere frihed og gør op med stive regler i beskæftigelsesindsatsen, lyder det fra ministeriet.

Fremover får kommunerne således lettere ved at se, hvor gode de er til at få borgere væk fra dagpenge, kontanthjælp og sygedagpenge.

Ministeriet samler som noget nyt kommunerne på en rangliste over alle tre ydelser samt en liste for hver af de tre ydelser. De kommuner, der ligger øverst på ranglisten, er dem, der klarer sig bedst, og som har færre personer på offentlig forsørgelse, end man kan forvente. Opgørelserne tager nemlig hensyn til blandt andet alder og uddannelse i de enkelte kommuner, så de kan sammenlignes.

Kan komme under administration
Samlet er der ifølge ministeriet omkring 430 mio. kr. at hente, hvis kommunerne får så mange i job, som man kan forvente ud fra indbyggernes sammensætning.

- Vi vil ikke acceptere, at ledige overlades til sig selv. Kommunerne kan komme under administration, hvis ledige efterlades uden indsats, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

På listen, hvor ydelserne er samlet, ligger Nyborg nummer et efterfulgt af Frederiksberg og dernæst Gladsaxe. Langeland, Fredericia og Stevns ligger i bunden, København ligger nummer 83, Aarhus ligger 39, mens Aalborg ligger 73 og Odense ligger 86.

Der er også en liste med årets 'højdespringer', så man kan se, hvem der har løftet sig mest siden sidste måling. Alle ranglister vil blive opdateret hvert halve år.

ka / Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt