Efter Slagelse-byrådsmøde: To udvalg står til nedlæggelse
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Efter Slagelse-byrådsmøde: To udvalg står til nedlæggelse

Samarbejdsaftalen i Slagelses byråd er ophævet, og to udvalg skal nedlægges - sådan ser det ud indtil den endelige afgørelse næste mandag
20. MAR 2018 7.00

SLAGELSE: Mandag aften var der ekstraordinært byrådsmøde i Slagelse Kommune. Til mødet skulle byrådet diskutere en ny udvalgsstruktur. Som det ser ud nu, skal der nedlægges to udvalg. Borgmester John Dyrby Paulsen (S) vil sløjfe Udvalget for Landdistrikter, og han vil samle Seniorudvalget og Sundhedsudvalget til at være ét udvalg. Det skriver TV2 Øst.

Dog er der ikke noget, der er 100 pct. sikkert endnu, da byrådet først næste mandag skal andenbehandle strukturændringen. Venstres formand Knud Vincents mener ikke, at hverken ophævelsen af samarbejdet eller strukturændringen er i orden. 

- Vi lavede en optælling i dag på at 385 dagsordenspunkter på de ti udvalg, vi har været i indtil nu, der er syv af punkterne, hvor vi ikke har været enige. Så jeg synes bestemt, vi er gået konstruktivt ind til den proces med at gøre det her, siger han. 

Det specielle byrådsmøde kommer i kølvandet på forrige uges handling fra John Dyrby Paulsen (S), der opsagde samarbejdet med oppositionen bestående af Venstre, DF og Radikale Venstre. 

Borgmesterens beslutning om at ophæve samarbejdet kommer efter 'beskyldninger', 'dårlig stemning' og 'manglende samarbejdsånd'. Ifølge John Dyrby Paulsen har oppositionen bl.a. beskyldt ham for nepotisme og kammerateri. Knud Vincents understreger over for TV2 Øst, at han ikke kender til beskyldningerne. 

Flertallet bag borgmesteren, Socialdemokratiet, SF, Liberal Alliance og Enhedslisten varslede allerede i forgangne uge styrelsesændring i en intern mail, hvor man skrev, at der ville blive indledt en drøftelse af, om styrelsesvedtægten skal ændres og samarbejdsaftalen, der blev indgået i forbindelse med konstitueringen i december og involverer samtlige af byrådets partier, helt makuleres.

sl

Se flere stillinger
Nyhedsbrev