DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Gribskov klar til at bruge 10 mio. kr. årligt på at hjemtage Attendo

Kommunen opnormerer antallet af hjemmesygeplejersker og sosu-assistenter
22. FEB 2018 14.43

GRIBSKOV: Efter en række dårlige sager hjemtager Gribskov Komune hjemmesygeplejen fra det private firma Attendo, der fik opgaven i 2013 - konkurrenceudsat som en del af et større udbud på social- og sundhedsområdet.

Når kommunen nu selv overtager opgaven, kommer den kommunale udgift til at stige med ca. 10 mio. kr. om året, oplyser kommunen.

- Vi har nu trukket en streg i sandet og sagt, at vi ikke tror på, at Attendo kan rette op det – vi tager opgaven tilbage på kommunale hænder. Øget kvalitet og faglighed hos medarbejderne koster. Vi skal give borgerne den optimale hjemmesygepleje og det indebærer, at sygeplejen varetages af fagligt uddannet personale, siger Pia Foght (S), formand for udvalget for forebyggelse, social og sundhed.

- I min optik kommer liv og helbred før økonomi - som handler om prioritering, hvorfor jeg er glad for, at det er et enigt byråd, der nu er blevet enige om at prioritere en hjemtagelse af hjemmesygeplejen, så borgerne igen kan have tillid og tryghed til den hjælp, de får fra kommunen, siger Betina Sølver (S), formand for udvalget for ældre og omsorg.

Næstformand (for begge udvalg) Pernille Kromann Sams (NytGribskov) betoner, at borgerne nu får glæde af flere varme hænder:

- En hjemtagelse betyder, at kvaliteten fremover vægtes højere end prisen. Vi opnormerer antallet af hjemmesygeplejersker og sosu-assistenter, og får derved garanti for at sygeplejeopgaverne bliver løst af personer med de rette kompetencer. Det giver simpelthen flere varme hænder, som både de ældre, pårørende og ikke mindst de ansatte har efterlyst. Det betyder, at der endelig kommer handling bag ordene, siger hun.

ka