DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Konkursramt privat plejefirma overlever i Hjørring med ny ejer

Samme kontrakt, samme brugere, samme medarbejdere, samme overenskomst og samme daglige ledelse. Men ny ejer og ingen problemer med lønnen
17. MAJ 2017 6.37

HJØRRING: Det konkursramte private plejefirma Din Hjemmepleje ApS overlever i Hjørring med nye ejer, skriver flere lokale medier. Firmaet SDS Pleje Holding har overtaget konkursboet, og tirsdag fik det Hjørring Kommunes godkendelse som privat leverandør, fortæller DR Nordjylland.

Overtagelsen har været i støbeskeen siden konkursen, og noget usædvanligt har konkursboet fortsat driften. I de forløbne to uger er alle 200 tilknyttede borgere forblevet som brugere, fortæller TV2 Nord, og endda er tre nye kommet til.

Den nye ejer har foruden kontrakten med kommunen også overtaget både medarbejdere og deres overenskomst, og den daglige ledelse bliver også den samme. Skyldig løn vil også blive betalt, og Lønmodtagernes Garantifond vil ikke blive indblandet.

For Hjørring Kommune har det kostet et endnu ukendt beløb til advokatbistand og til et nødberedskab, at den har været med til at redde borgernes private hjemmehjælp, oplyser direktør Leif Serup fra sundheds-, ældre- og handicapforvaltningen, som ifølge DR Nordjylland kalder det 'pengene værd', at borgerne har kunnet beholde deres kendte leverandør og kendte hjemmehjælper.

mk