Slagelse vil nu finde sit brand

Slagelse vil nu finde sit brand

En samlet vision er indtil videre sammenfattet i overskrifterne Uddannelse og læringsmiljøer, Erhverv og innovation samt Oplevelse og turisme

SLAGELSE: Hvilke billeder skal rulle over lærredet i den indre biograf, når folk fra nær og fjern hører navnet Slagelse Kommune? Hvad vil den sydvestlige del af Sjælland være kendt for? Det var hovedspørgsmålene, da politikerne i Slagelse Byråd i weekenden holdt visionsseminar.

I løbet af to intense dage fik de folkevalgte fra begge sider af byrådssalen kredset sig ind på tre fokusområder, som skal kendetegne kommunen i en årrække fremover. Målet er en samlet vision for kommunen, som kan sikre udvikling, vækst og velfærd.

De tre områder er indtil videre sammenfattet i overskrifterne Uddannelse og læringsmiljøer, Erhverv og innovation samt Oplevelse og turisme. Næste skridt bliver at udlede essensen af de tre områder for at skabe en sammenhængende vision.

Politikernes drøftelser bygger på erfaringer fra byer som Horsens og Fredericia, der har formået at gøre sig synlige ved at satse på få, men enkle budskaber. Visionsseminaret tager også udgangspunkt i en spørgeskemaundersøgelse i Det elektroniske borgerpanel, hvor knap 900 borgere i Slagelse Kommune har haft mulighed for at svare på spørgsmål om kommunens omdømme. Desuden har en række opinionsdannere, Ungerådet samt repræsentanter for erhvervslivet deltaget. På selve seminaret var det nydannede Udviklingsråd inviteret med.

Færdig vision klar til marts
Hvis drøftelserne bliver ved at glide lige så let, som på weekendens seminar på Klarskovgaard syd for Korsør, er der håb for, at politikerne kan vedtage en endelig vision allerede til marts. Herefter begynder det lange seje træk med at omsætte tankerne til konkrete handlinger og dermed brande kommunen udadtil.

Det er en proces, der vil strække sig over mange år, men byrådet er fast besluttet på, at brandingen er en investering, der skal kunne betale sig. Derfor vil der blive fastlagt en række målepunkter, der sikrer, at byrådet løbende kan holde øje med, at processen giver de resultater, den skal.


Fotograf: Thomas Danielsen

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt