Kære Kirsten er du stadig enlig?

Brev til enlige forældre skal sikre udbetalingen af de rigtige ydelser
KORT NYT11. JAN 2011 8.36

HADERSLEV: Hvert år modtager enlige forsørgere i Haderslev Kommune et brev, hvor de bliver bedt om at underskrive en erklæring på, om de stadig er reelt enlige.

Brevet sendes ud i disse dage til cirka 1.150 enlige forsørgere, og i år sendes der også et følgebrev ud sammen med erklæringen. Følgebrevet skal være med til at præcisere reglerne for at kunne modtage ydelser som reelt enlig. Selvom man ikke er samboende kan man nemlig godt have et samliv, der betyder, at man ikke er berettiget til børnetilskud, pension eller friplads i daginstitutionen. Registre vedrørende reelt enlige fra de forskellige afdelinger bliver sammenkørt for at sikre de rigtige udbetalinger.

- Borgerne skal have det, de er berettiget til, og brevet betyder ikke, at vi mistænkeliggør nogen. Men vi oplever rigtig mange, der er usikre på reglerne, og derfor er brevet også tænkt som en hjælp. Vi vil gerne medvirke til, at borgerne forstår reglerne om, hvornår man reelt er enlig, siger Berit Forum.

Hun er den ene af de to konsulenter, der arbejder i kontrolgruppen i Haderslev Kommune. Konsulenterne har sat 2011 af til indsats 'reelt enlig'. Senere på året er det de enlige pensionister og modtagerne af økonomisk friplads, der vil modtage et brev.

Sidste år sendte Kolding Kommune et lignende breve ud til enlige forsørgere, og det resulterede i, at flere hundrede afmeldte de offentlige ydelser.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt