Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

5,1 mio. kr. til sunde aktiviteter

Aktiv Aarhus Puljen har besluttet at støtte 18 projekter
15. NOV 2011 10.56

AARHUS: Det skal være sjovere og sundere at bevæge sig i det offentlige rum. Kultur og Borgerservice, Sundhed og Omsorg samt Teknik og Miljø har netop uddelt midler fra Aktiv Aarhus Puljen.

En mountainbike rute i Hasle Bakker, en petanquebane ved Café Parasollen og en badebro til ældre og handicappede ved Fristedet Skæring er blandt de indstillinger, der har fået støtte. I alt har 18 ansøgere fået tilsagn om støtte.

Rådmand for Kultur og Service Marc Perera Christensen ser frem til, at projekterne bliver realiseret.

- Det er 18 meget spændende projekter, der kan se frem til at modtage støtte. De spænder bredt, og vil gøre det endnu mere spændende for borgerne at bevæge sig i det offentlige rum. Jeg ser frem til, at projekterne er klar til at blive taget i brug, og jeg håber, at mange borgere vil udnytte tilbuddet om gratis motion til at få et aktivt og sundt fritidsliv, siger han.

Skal ses af flest muligt
Aktiv Aarhus Puljen har til formål at fremme sundhed, bevægelse og motion. Den bærende idé er at øge muligheden for udfoldelse af kropslig aktivitet i det offentlige rum ved at lade borgerne selv, via foreninger, institutioner og virksomheder, formulere behov og bud på udformning af aktiverende tiltag.

For at få tildelt midler fra puljen skal placeringen af faciliteterne være sådan, at de bliver set af fleste mulige. Ansvaret for at synliggørelsen og anvendelsen af faciliteten ligger hos ansøgeren.

Der er i 2011 ansøgningsrunden modtaget 34 ansøgninger, med et samlet ansøgt beløb 13.986.419,00 kr. 

jos