'Sunde rammer i et sundt samarbejde'

Bag den titel gemmer sig det store spørgsmål: Hvordan sikrer vi, at flest mulige borgere opnår den bedste sundhed?
5. MAR 2010 12.51

AALBORG: I dagene 9. og 10. marts valfarter politikere, forskere og sundhedsfaglige folk til Aalborg for at deltage i Sund By Netværkets konference 'Sunde rammer i et sundt samarbejde'.

På konferencen vil politikere diskutere, hvilke skruer de kan skrue på for at sikre de mest optimale rammer for borgernes sundhed.

- Som politikere kan vi være med til at sikre borgernes sundhed ved at ændre på rammerne. Hvordan skal vi i kommunerne indrette midtbyen, hvis vi ønsker, at flest mulige borgere skal cykle? Hvad vil der mon ske, hvis vi placerer æbletræer langs cykelstien? Og lykkes rygestopkurser bedre, hvis socialforvaltningen samarbejder med sundhedsafdelingen? Det er nogle af de skruer, vi som lokale politikere har at skrue på, siger rådmand for sundhed i Aalborg Kommune Thomas Kastrup Larsen (S).

Udover politisk debat vil fagfolk komme med konkrete eksempler på, hvordan de har fået fokus på sundhed i borgernes hverdag, og hvilke resultater der er kommet ud af det. Endelig vil forskere bidrage med den nyeste viden på området.

Kost og bevægelse
På konferencens anden dag er det kost og fysisk aktivitet, der er på programmet. Under den provokerende titel 'Lad de fede være i fred' vil professor ved Institut for Idræt, Aarhus Universitet, Verner Møller diskutere fedmeepidemien, og coach Chris MacDonald giver sit bud på vejen til et varigt vægttab.

Gennem en årrække har Sund By Netværket haft tradition for at mødes til en årlig netværkskonference for at sætte sundhed på dagordenen.

- Mange kommunale sundhedsafdelinger er små og fungerer på tværs af alle forvaltninger i kommunerne. For at styrke effekten af vores indsatser har vi brug for at mødes og udveksle erfaringer og eksempler på best practice, siger formand for Sund By Netværket, Christine Kousholt, som også er sundhedschef i Århus Kommune.

 

Fakta
Sund By Netværket er et landsdækkende fagligt netværk af 68 kommuner og 2 regioner. Læs mere på www.sund-by-net.dk

tj

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt