
Fødevareministeriets landdistriktsprogram rumer 51 lokale aktionsgrupper, der rundt i landet har udpeget gode lokale udviklingsprojekter i deres område.
Fire år inde i programperioden er der i Danmark i alt givet ca. 450 mio. kr. i tilskud til omkring 2000 lokale udviklingsprojekter. Det giver Danmark en placering i toppen, når man sammenligner med, hvor langt de øvrige EU-lande er nået med at gennemføre landdistriktsprogrammet, oplyser ministeriet.
En lang række andre EU-lande er knap nok kommet i gang endnu, og 14 medlemslande har på nuværende tidspunkt udnyttet under fem procent af bevillingen.
Landdistriktsmidlerne er i Danmark bl.a. gået til projekter, der kan skabe nye arbejdspladser, tiltrække flere turister, eller til kultur- og fritidsaktiviteter, der både kan fastholde og tiltrække beboere. Det er fx projekter som udvikling af et oplevelsescenter på Fyn, produktion af tørret saltet fisk på Læsø, etablering af klublokaler for Samsø Ro- og Kajakklub og etablering af aktivitetspladser, naturstier, multihaller og kulturhuse en lang række steder i landet.
Fakta om lokale aktionsgrupper
En lokal aktionsgruppe er en forening, der skal drive udviklingen af landdistrikterne i bredt samspil med lokalsamfundet. Aktionsgrupperne iværksætter aktiviteter af nyskabende karakter inden for økonomiske, sociale og kulturelle felter i landdistrikterne.
Det overordnede princip bag de lokale aktionsgrupper er anvendelsen af LEADER-metoden, der skal sikre en høj grad af lokal indflydelse i forbindelse med gennemførelse af dele af landdistriktsprogrammet. Det er et særkende for LEADER-metoden, at udviklingsplaner, projekter og beslutningsprocesser skal være styret nedefra og skal involvere den lokale befolkning.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.